2010. augusztus 2., hétfő

Kuhfred von Rindofen



Családfámon egy újabb germán ős, csak nem apai, hanem anyai ágon. Úgy tűnik, minden ősi magyar szürke ereiben csörgedezik némi nemzetközi vér. Kiében több, kiében kevesebb. Ősöm a legnemesebb Holstein Fríz vérvonalról származott és a marhák nemzetségéből ő került a legmagasabbra.

Von Rindofen, a híres vörös bika – ahogy később az őt tisztelő ellenfelek nevezték Red Bull – olyan korban született, amikor napról napra születtek a találmányok és az emberek, állatok élete gyökeresen megváltozott. A korábban igavonó barmokra épülő gazdaság egyre inkább a széna helyett szénhidrogénekre épült, szinte mindennapivá vált igazi helyett vasparipával közlekedni, a gazdagok átszálltak a négylovas kocsikból azokba, amelyekben lóerők tucatjai tomboltak. A vörös bika szárnyakra vágyott és meg is kapta azokat, a repülés úttörőjeként tűzvörös kétfedelűjével szántotta az égi mezőket.

A Nagy Háború, amelyet ma I. világháborúként emleget a történelem, híressé tette vakmerő felmenőmet Európa-szerte. Természetesen részt vett a harcokban és az is magától értetődő, hogy gyönyörű repülőjét is magával vitte a frissen alakult légi századba. Mivel igazi sportember volt, hősiesen és vakmerően harcolt, és ezeket a tulajdonságait az ellenség is elismerte. A méltó és tisztelt ellenfelet a brit repülőtisztek nevezték el Red Bull-nak. Végigharcolta a háborút, de azt már nem tudta meg, hogy a vesztesek oldalán. Gépét a háború legvégén, ellenséges terület felett lőtték le, és az angoloktól valódi katonai temetést kapott. Rostélyát vörös boros marha-curry-nek főzték meg. Kultusza, mint vakmerő sportemberé, akkora volt, hogy máig él. Állítólag elneveztek róla egy olyan italt is, ami szárnyakat ad annak, aki elfogyasztja.

Egy alkalommal, még a Nagy Háború kitörése előtt, a von Rindofen báró meglátogatta az akkori Monarchia egyik legnagyszerűbb csordáját, nagyon távoli rokonait a Hortobágyon. A merész repülő a híres kilenclyukú hidat használta leszállópályának, de rosszul számította ki a fékutat, így a híres Hidi-vásár egyik standját magával sodorva landolt. Az így megsemmisült csodás kézműves termékeket egy gyönyörű lány árulta, aki hatalmas, sötétbarna boci-szemeivel és hosszú szempilláival egy pillanat alatt elvarázsolta von Rindofent. A Hortobágyon töltött napokat a vörös bika sosem felejtette el, és a lányban is igen maradandó emlékek maradta, de ez már egy másik blogbejegyzés.

Ha most Kuhfred von Rindofen, a vörös bika egy felhő szélén üldögél és patáit lógázza, biztosan szomorú egy kicsit, hogy a mai világ legmerészebb repülősei nem repülnek át tiszteletére a budapesti Lánchíd alatt. Bár megérti, mert tudja, a hidakkal vigyázni kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése