Hozzávalók 10 személyre:
1,6 kg kicsontozott csülökhús
2 nagy vöröshagyma
4-5 evőkanál olaj
2-3 gerezd fokhagyma
1 púpozott evőkanál pirospaprika
1 kiskanál só
1-1 zöldpaprika és paradicsom
1 mokkáskanál cseresznyepaprika krém
30 dkg csiperke
15 dkg főtt füstölt tarja
20 dkg cserkészkolbász
Elkészítés:
A csülökhúst bőröstül közepes kockákra vágjuk. a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és az olajon a hússal együtt kevergetve megpirítjuk. Zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd beleszórjuk a pirospaprikát és a sót. A paprikát és a paradicsomot apróra vágjuk és szintén hozzáadjuk. Egy kevés vizet öntünk rá, majd lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt majdnem puhára pároljuk. Ekkor kerül bele a cikkekre vágott gomba, a kockákra vágott tarja és a felkarikázott kolbász. Együtt pároljuk készre. Juhtúrós,kapros csusza illik köretnek hozzá.
Révész József, a Taverna Szálló executive chefje receptje
2010. augusztus 6., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése