2010. augusztus 20., péntek

Az évezred pörköltje – Vörösboros szürkemarha pörkölt


Nyersanyag szükséglet:

900 kg szilaj szürkemarha húsa
75 kg mangalica zsírja
150 kg makói vöröshagyma

6 kg fokhagyma
22,5 kg édes nemes fűszerpaprika
27 kg só
6 kg kerti kömény
180 kg húsos zöldpaprika
60 kg paradicsom
4,5 kg paradicsom
75 karaf Öreghegyi kadarka Szekszárdról

Az évezred pörköltjét Benke László, a Hotel Páva Plaza executive chefje, négyszeres olimpiai bajnok mesterszakács, a Chaine des Rittisseurs lovagja vezetésével a séfekből álló Vének Tanácsa és a Gundel Vendéglátóipari Szakközépiskola diákjai, mint kukták készítették el tíz éve a SzeptEmberFeszten. Házilagosan nehéz lenne utánuk csinálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése