Hozzávalók 10 személyre:
1 kg vöröshagyma
0,5 kg húsos zöldpaprika
0,5 kg paradicsom
0,5 kg húsos füstölt szalonna
15 dkg pirospaprika
só
2 kg konyhakész angolna
1 kg darált pulykamell
40 dkg fagyasztott rák
3 csokor kapor
currypor, őrölt fehérbors
2 dl tejszín
A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A aparikát karikára szeljük, a paradicsomot meghámozzuk és feldaraboljuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd beledobjuk az összes zöldséget. Rövid pirítás után a pirospaprikával megszórjuk, megsózzuk. Az angolnát feldaraboljuk, a tetejére terítjük. Egy kevés vízzel felöntjük. A darált pulykahúst a rákkal összekeverjük, megsózzuk, a kaporral, curryporral meg a fehérborral fűszerezzük, a tejszínnel dúsítjuk. A juhbélbe töltjük, majd ezeket a kolbászkákat az angolna tetejére fektetjük. Az ezdényt sűrűn rázogatva az ételt 20-25 perc alatt megpároljuk. Bazsalikomos, kapros, cukkínis főtt csuszatészta illik köretnek hozzá.
Ortó Gyula, a Mahart Catering executive chefje, kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése