Hozzávalók:
2,5 dl vörösbor
7,5 dl víz
2-3 szem boróka
só
1 petrezselyemgyökér
1 nagyobb sárgarépa
1-1 kis darab zeller és karalábé
80 dkg őzcomb
6-8 dkg füstölt szalonna
2-3 evőkanál olaj
1 nagyobb hagyma
csipetnyi őrölt bors
1 csapott evőkanál paprika
1-1 paprika és paradicsom
Elkészítés:
A bort a vízzel, a borókával meg a sóval összekeverjük. A megtisztított, fölszeletelt zöldséget hozzáadjuk, fölforraljuk, majd a húst beletesszük. Amint újra fölforr, félretesszük és hagyjuk kihülni. Utána leszűrjük, de a levét megőrizzük. A húst 2x2 centis kockákra vágjuk, a pácoláshoz használt zöldséget fűszerestül ledaráljuk vagy leturmixoljuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és bográcsba téve, nagy lán fölött az olajban üvegesre sütjük, a megtisztított, finomra aprított hagymával tovább pirítjuk. A zöldségpürével átforrósítjuk és megsózzuk, őrölt borssal, pirospaprikával fűszerezzük. A paparikát és a paradicsomot apróra vágjuk és a pácléből ráöntönk egy keveset. Néhány percnyi forralás után hozzáadjuk a húst és páclével önötzgetve puhára pároljuk. Végül egy kevés vörösborral ízesítjük.
Miskey Csaba executive chef receptje
2010. július 30., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése