Hozzávalók:
3 kg kappanhús
2 babérlevél
1 mokkáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál bazsalikom
1 kiskanál egész feketebors
5 dl száraz vörösbor
50 dkg vöröshagyma
20 dkg füstölt szalonna
10 dkg zsír
2 evőkanál csípős fűszerpaprika
kb. 2 púpozott evőkanál só
1 kiskanál őrölt feketebors
2-2 paprika és paradicsom
Elkészítés:
A kappant feldaraboljuk, a vörösborba tesszük, a babért, a kakukkfüvet, a bazsalikomot meg az egész borsot hozzáadjuk. Hűtőszekrényben így pácoljuk 1 napon át. A szalonnát kis kockákra vágjuk, a zsíron kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát is. Rövid pirítás után hozzáadjuk a húst, meghintjük paparikával és kicsit tovább sütjük. Az átszűrt páclevet ráöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, az apróra vágott paparikát és paradicsomot hozzáadjuk és rövid lében puhára pároljuk. Zöldséges burgonyagombóc illik köretnek hozzá.
Opóczky István mesterszakács
a Kék Szalag Rend Lovagja
a bécsi Magyar Nagykövetség főszakácsa
receptje
2010. július 29., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése