Hozzávalók 10 személyre:
2 konyhakész kecsege (kb. 3 kg)
2 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhegyma
1 cseresznyepaprika
kb. 1 evőkanál só
2 csapott evőkanál csemege pirospaprika
Elkészítés:
A kecsegét kétféleképpen készíthetjük elő. Vagy az orránál fogva néhány másodpercre lobogva forró vízbe engedjük, így vastag, kemény bőrét könnyen lehúzhatjuk. Utána a fejét meg a farkát lecsapjuk, a törzsét hosszában kettéhasítjuk. A másik megoldás az, ha fejét, farkát levágva deszkára fektetjük, és a bőrét így húzzuk le. Törzsét kettéhasítjuk. Az előkészített hal gerinchúrját ügyesen kiszedjük, majd a húsát, amiben már nincs szálka, 2 centis kockákra vágjuk. Bográcsba tesszük a fölaprított vöröshagymával és a zúzott fokhagymával együtt. A cseresznyepaprikát, a sót meg a pirospaprikát beleszórjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, fölforraljuk, majd kis lángon kb. 20 percig főzzük, ezalatt a hal megpuhul, a leve pedig kellően besűrűsödik. Túrós csusza illik köretnek hozzá.
Hargitai György
Mai Magyar Konyha
executive chef
receptje
2010. július 22., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése