2010. július 20., kedd

Varjúpörkölt

Bár nyár van, meleg, és mindenki inkább a könnyű ételekre vágyik, alább egy különleges pörkölt receptjét olvashatják, amelyet majd még több másik is követ. A károgó madarak sokakat zavarnak. Ez is egy módja a ritkításuknak.

Hozzávalók:
4 fiatal varjú java (comb, mell, szárny)
almaecet
2 fej vöröshagyma
8-10 dkg zsír
1 evőkanál pirospaprika
2-3 füstölt disznóköröm
2 szárított pirospaprika
egy kevés majoránna



A varjú darabokat megtisztítjuk és két napig almaecetes vízben áztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, a zsíron üvegesre pirítjuk, a pirospaprikával meghintjük, majd  húst belerakjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. A disznókörmöt is hozzáadjuk, megfűszerezzük, sózzuk és lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Olajon sült savanyú káposzta illik köretnek hozzá.

Mészáros István, az abonyi Kocsi Csárda gazdája receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése