Bár nyár van, meleg, és mindenki inkább a könnyű ételekre vágyik, alább egy különleges pörkölt receptjét olvashatják, amelyet majd még több másik is követ. A károgó madarak sokakat zavarnak. Ez is egy módja a ritkításuknak.
Hozzávalók:
4 fiatal varjú java (comb, mell, szárny)
almaecet
2 fej vöröshagyma
8-10 dkg zsír
1 evőkanál pirospaprika
2-3 füstölt disznóköröm
2 szárított pirospaprika
egy kevés majoránna
só
A varjú darabokat megtisztítjuk és két napig almaecetes vízben áztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, a zsíron üvegesre pirítjuk, a pirospaprikával meghintjük, majd húst belerakjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. A disznókörmöt is hozzáadjuk, megfűszerezzük, sózzuk és lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Olajon sült savanyú káposzta illik köretnek hozzá.
Mészáros István, az abonyi Kocsi Csárda gazdája receptje
2010. július 20., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése