Hozzávalók 10 személy részére:
2 konyhakész kakas (egyenként kb. 2 kilósak)
70-80 dkg vöröshagyma
25-30 dkg libazsír
8 gerezd fokhagyma
2 evőkanál csemege pirospaprika
kb. 2 evőkanál só
40 dkg kakashere
2 hegyes erős paparika
4 húsos zöldpaprika
2 szép paradicsom
4 dl vörösbor
Elkészítés:
A megtisztított kakasokat elnegyedeljük, majd a negyedeket további három részre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a libazsíron megpirítjuk. A zúzott fokhagymát beleforgatjuk, a pirospaprikával meghintjük és azonnal egy kevés vízztel felöntjük. Néhány percnyi főzéssel zsírjára sütjük, majd a húst rádobjuk. Lefödve, gyakorta kevergetve jó fél órát pároljuk, de sózni ekkor még nem szabad, mert a hús nagyon megkeményedik. (Így is 3-4 óra kell, hogy megpuhuljon.)
A továbbiakban fedő nélkül pároljuk, elfővő levét folyamatosan pótoljuk, már megsózzuk. Amikor majdnem puha, a kakasherét, a fölkockázott paprikát és paradicsomot is hozzáadjuk. A borral meglocsolva főzzük. Hagymás dödölle illik köretnek hozzá.
Czirkos Gyula, a Mágnáskert executive chef-je receptje
2010. július 25., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése