Hozzásvalók:
1,5 kg. csontozott birkahús (szigorúan egy birkából!)
2 kg főzőhagyma
0,5 kg sertészsír
2 evőkanál fűszerpaprika
só, bors ízlés szerint
4 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
15 dkg paradicsom
1,5 dl száraz vörösbor
Elkészítés:
A kicsontozott, kb. 2,5 cm-es kockákra vágott birkahúst leforrázzuk. A hagymát zsíron üvegesre pároljuk, a birkahúst belehelyezzük, meghintjük fűszerpaprikával. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát. Úgyszintén a felszeletelt (nem csípős) zöldpaprikát és a szeletelt paradicsomot. Hideg vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön főzni kezdjük, közben időnként megkeverjük. Amikor a víz elfőtt egyharmadig úújra felöntjük, tovább főzzük. Ha a víz újra lefőtt, megnézzük a hús készenléti állapotát (megkóstoljuk), ha még kemény (és valószínűleg az), újra negyedéig felöntjük és tovább főzzük, amíg a hús állapota megfelelő lesz. Közben szükség szerint kevés vízet öntünk alá. Amikor a hús állaga fogyasztásra alkalams, felöntjük a vöröborral és összeforraljuk.
Aubel Ervin, a Kispipa Étterem tulajdonosa receptje
2010. július 26., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése