2010. szeptember 3., péntek

Alliteráló görög pörkölt - stifado


Hozzávalók:
1,5 kg marhahús
1 kg gyöngyhagyma
1 csésze olivaolaj
1 csésze vörösborecet
2-3 érett paradicsom
rozmaring
1 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
só, szemesbors

Elkészítése:

A feldarabolt húst mossuk meg és csepegtessük le. Közepes tűzön forrósítsuk fel az olvaolajat és pirítsuk meg a húst. Adjuk hozzá a hagymát és kb. 5 percig pároljuk. Adjuk hozzá az ecetet, az apróra vágott paradicsomokat, a fokhagymát, a rozmaringot, a sót, a borsot, a babérlevelet és kevés vizet. Lassú tűzön kb. 2 órát főzzük, majd forrón tálaljuk.

Készítik birka- és nyúlhúsból is. Egyes helyeken nem ecettel, hanem vörösborral, sőt Metaxával is készítik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése